Acne

Acne behandeling

Acne vulgaris kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een aandoening van de talgklieren, waar vrijwel iedereen last van krijgt in de puberteit. Er zijn echter ook vormen van acne, die niet allen in de puberteit voorkomen.

Talgklieren

De huid bevat vrijwel overal talgklieren. Echter op bepaalde plaatsen is het aantal talgklieren per cm2 aanzienlijk groter dan elders op het lichaam. Dit betreft het behaarde hoofd, het gelaat, de borst en de rug. Dit zijn dan ook de plaatsen waar acne het meest voorkomt. De talgklieren monden uit in haarzakjes. Talgklieren produceren talg ( huidsmeer) wat belangrijk is voor de functie van de huid, bijvoorbeeld niet uit te drogen. Wanneer de opening van de haarzakjes door de talg verstopt raken, ontstaat acne.

Acne ontstaat door een combinatie van factoren:

Een verhoogde talgproductie, hormoonschommelingen, stoornis in het verhoorningsproces bacteriën die van nature in het haarzakje en de talgklieren aanwezig zijn.

Vormen van acne

Acne vulgaris betekent “gewone acne”. Conglobata is een ernstige vorm van acne. Dit komt voornamelijk bij mannen voor. De ontstekingen bij deze vorm van acne verlopen veel heviger dan bij acne vulgaris. Kenmerkend zijn grote onderhuidse abcessen, die uiteindelijk genezen met achterblijvende littekens. Een andere vorm van acne is acne ectopica. Deze vorm van acne begint meestal na de puberteit. De terugkerende ontstekingen en abcessen kunnen ook litteken vormen.

Huidverzorging

Het gebruik van een bepaalde cosmetica zoals olie of chloorhoudende producten kunnen acneachtige afwijkingen tot gevolg hebben. Druk en wrijving kunnen bestaande acne verergeren. Door het krabben en knijpen wordt de ontsteking alleen maar erger. Hou de huid schoon. Was je huid voorzichtig met lauw water. Vermijd te heet water. Gebruik geen ontvettende verzorgingsproducten bijvoorbeeld producten op basis van alcohol. Drink voldoende water. Gebruik je make-up, kies dan liever producten op waterbasis.

Acne behandelingen

Heeft u last van acne ?  Pannra Skincare heeft speciale acne behandelingen. Uiteraard ook voor de pubers. Maak snel een afspraak.

Prijzen

Acnebehandeling   jeugd                                                                                          € 45,00 Acnebehandeling                                                                                                       € 75,00 Kuurbehandeling: 4 behandelingen om de 2 weken                                          € 250,00

Wilt u een afspraak maken, klik dan hier.